Meta “dorëzohet”: S’ul dot Monën me Edin

POLITIKË


Presidenti Ilir Meta ka folur hapur dhe ka thënë se nuk mund të bëjë asgjë për të zgjidhur krizën politike në vend. Ai thotë se nuk mund të ulë në të njejtën tryezë Ramën, Bashën dhe Monikën për shkak se palët kanë qëndrime ekstremisht të kundërta. Ai akuzon të dy palët duke thënë se e gjithë kjo situatë është shkaktuar nga ndryshimet e Kushtetutës në vitin 2008.

 “Kemi krizë serioze në Shqipëri që nuk mund t’i shmangemi, duhet të sillemi me përgjegjësi, jemi vend i NATO-s, kemi detyrim të garantojmë sigurinë dhe si një vend që dëshiron të çelë negociatat. Pasi vendi pësoi 1997 u bë një Kushtetutë e jashtëzakonshme. Në vitin 2008 për dy ditë ia hoqëm të gjitha vidat Kushtetutës dhe kaluan nga sistemi parlamentar te sistemi i mbyllur partiak. Kjo është e vërteta për situatën që kemi sot. Dy partitë e opozitës në mënyrë të papranueshme kanë lënë mandatet, por ka qenë jo funksional edhe kur kanë qenë ata. Po dëgjoj njerëz duke thënë se çfarë bën Presidenti? Unë kamë bërë atë që më takon. Presidenti nuk mund të ulë disa persona që thonë nuk ulem me këtë se është kryeministër ndërsa tjetri thotë se 30 qershori do të jetë sukses”, tha Meta në fjanë e mbajtur në konferencën për sfidat e Sigurisë në Ballkan.

Skip to toolbar