Olta Xhaçka: Rusia po destabilizon Shqipërinë!

Më të fundit


Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka, ka folur në konferencën “Sfidat e sigurisë në Ballkan”, ku ka deklaruar se rajoni nuk është imun ndaj influencave të huaja. Xhaçka u shpreh se Shqipëria dhe vende të tjera të Ballkanit janë nën kërcënimin e vazhdueshëm të influencave të huaja. Ajo tha se influenca ruse në rajon ka si synim nxitjen e destabilizimit.

Vite më parë nuk imagjinohej që Rusia të arrinte të kishte influencë në Ballkan. Gjatë këtyre 10 viteve, Shqipëria ka ndihmuar si vend anëtar i BE, e ka konsoliduar statusin e saj për sigurinë. Sot ndihemi më të sigurt ndaj influencave ruse, pas zgjidhjes së emrit të Maqedonisë së Veriut dhe hapave integruese të Malit të Zi. Ka një influencë ruse, e cila nxit destabilizim në vendet tona. Këto aktorë bëjnë përpjekje për të destabilizuar vendin, që shkojnë përmes mediave, që synojnë nxitjen e tensioneve fetare, politike, sociale, në një rast ekstrem, u arrit deri në grusht shteti në një vend kandidat për në BE”.


Sipas Ministres së Mbrojtjes, Olta Xhaçka, mënyra më e mirë për të mbajtur larg influencën ruse nga rajoni jonë, është integrimi në Bashkimin Europian dhe bashkëpunim më i ngushtë mes vendeve.

Mirëpo, nëse ne bëhemi bashkë, gjithë Ballkani Perëndimor mund të jetë më i sigurt. Bashkëpunimi dhe shpejtimi i integrimit drejt BE, na bën më të fortë dhe na bën që të mbajmë larg influencat ruse dhe të huaja të padëshiruara. Në Ballkan ka ekzistuar influencë e huaj e padëshiruar. Duhet të punojmë gjithë bashkë që mos lejojmë diçka të tillë”, ka thënë ndër të tjera Olta Xhaçka.
Skip to toolbar