Ruçi jep garanci nga Holanda: Nuk do zbatohet rezoluta për vizat

POLITIKË


Holanda nuk do të zbatojë rezolutë për rikthimin e vizave për shqiptarët. Këtë garanci ka dhënë sot nga Holanda, kryetari i parlamentit, Gramoz Ruçi i cili po zhvillon takime me parlamentare atje. Ruçi bën të ditur se ka gjetur mirëkuptim nga deputetët holandezë për ecurinë e reformave të Shqipërisë, si dhe ka marrë garanci se nuk do të zbatohet rezoluta për rikthimin e vizave për shqiptarët.

“Kuvendi Shqipërisë në kuadër të objektivit strategjik për hapjen e negociatave ka muaj qe ka nisur tur vizitash në vende të shumta  e të rëndësishme të BE, në Gjermani, Itali sot në Hollandë. Kemi pasur takime në France, vende të Ballkanit, anëtare të BE. Do kemi takime në Çeki. Sot jemi në Hollandë, ku paraqitem në Parlamentin Hollandez arritjet e Shqipëisë në  kuadër të pesë prioriteteve. Nga kontaktet ne fitojmë duke sqaruar mbi skepticizim apo paqartesitë mbi arritjet tona. Pavarësisht nga jehona mediatike për skepticizmin e Hollandës gjetëm mirëkuptim të plotë, deklaruan se po presin përfundimin e zgjedhjeve europiane, rekomandimin e KE dhe ne fund do shprehen lidhur me vendimin e Hollandës për negociatat.


Sa i takon rezolutës së parlamentit holandez për vizat, një nga deputetët hollandez që votoi rezolutën, tha se nuk do zbatohet”, tha Ruçi.

Në këtë vizitë Ruçi shoqërohej edhe nga Rudina Hajdari e cila përfaqëson opozitën e re në Kuvend. këtë e vuri në dukje edhe Ruçi i cili tha se vendi e ka një opozitë parlamentare dhe se në asnjë takim nuk është pyetur për opozitën jashtë parlamentit.

“Shqipëria ka një opozitë parlamentare. Zonja Hajdari, në takimet këtu në Hollandë, deputetë dhe miq të Hollandës, paraqiti mendimet e saj opozitare, objektive dhe realiste, dhe shprehu se hapja e negociatave është interes kombëtar. Takimet kane qenë  të hapura dhe nuk jam pyetur asnjëherë për opozitën jashtëparlamentare, pasi braktisja e institucioneve dhe parlamentit është e pakuptueshme. Shqipëria ka një parlament dhe një mazhorancë dhe i vetmi mekanizëm për të lëvizur këtë mazhorancë, janë mocionet e besimit, mosbesimit dhe zgjedhjet.  Nuk jam ndjerë asnjëherë i rrezikuar nga protestat e opozitës”, u shpreh kryetari i Kuvendit.
Skip to toolbar