Mogherini: Nuk ndërmjetësoj mes partive politike, kriza zgjidhet nga ju

POLITIKË


E pyetur nga gazetarët se pse nuk kishte një axhendë për zgjidhjen e krizës politike në vend, Mogherini tha se këtë gjë nuk e ka bërë kurrë, pasi kjo nuk është një qasje që BE ndjek me vendet partnere. Mogherini tha se nuk ka bërë kurrë ndërmjetësime mes partive politike në asnjë vend si brenda ashtu edhe jashtë BE-së.

“Unë asnjëherë nuk hyjë në negociata apo ndërmjetësimeve mes partive politike në një vend të caktuar. Këtë duhet ta bëjë politika e brendshme dhe roli i BE është që të ketë marrëdhënie me të gjithë qeverinë, institucionet dhe shoqërinë. Ky është roli që unë i përmbahem në mënyrë të rreptë. Nuk kam bërë ndërmjetësim në 2017 në dinamikën e brendshme të politikës shqiptare dhe nuk e kamë bërë këtë as në vendet e tjera. Kjo nuk është qasja jonë për marrëdhënien institucionale dhe politike me vendet tona partnere.” – tha Mogherini

Skip to toolbar