Mogherini të mërkurën në Tiranë, por jo për krizën

Më të fundit


Shefja e lartë e Politikës së Jashtme të BE-së, Federica Mogherini do të vizitojë Tiranën në datat 8 dhe 9 maj ku do të marrë pjesë në samitin “Brdo-Brijun”, ku do të jenë të pranishëm presidentët e Rajonit.

Pavarësisht se vizita e saj përkon me kulmin e një krize politike në vend, duket se Mogherini nuk e ka aspak në plan të negociojë me palët. Të paktën kështu ka thënë sot për mediat ambasadori i BE-së, Luigi Soreca.


 “Përfaqësueja e lartë e BE, Federica Mogherini do të jetë në Tiranë për arsye rajonale ku do jenë të pranishëm presidentët e Rajonit. Ajo do të ketë takime dypalëshe më autoritetet më të larta të Shqipërisë. Misioni ka qenë i parashikuar dhe ndërmjetësimi nuk është në axhendë për momentin”, deklaroi Soreca.

Ambasadori i BE, Luigi Soreca tha se krizën duhet ta zgjidhin vetë shqiptarët dhe se ekziston një urë për dialog.

“Pra, janë partitë politike, qeveria, opozita që duhet të gjejnë atë urën që ekziston, në mënyrë që të tejkalojnë këtë ngërç, në të cilin gjendemi dhe që nga kjo të përfitojnë qytetarët e Shqipërisë, pra përfaqësimi i plotë i tyre në zgjedhje”, tha ambasadori i BE.
Skip to toolbar