Borschardt nuk “zë mend”. Paralajmëron sërish opozitën

AKTUALITET


Pak orë para protestës së opozitës, ka reaguar prezenca e OSBE-së në Tiranë, e cila i bën thirrje opozitës për të mos lejuar aktet e dhunës. Në reagimin e saj, OSBE thekson se është i papranueshëm dhe i paligjshme përdorimi i kokjeteve të molotovit, të shashkave dhe gurëve ndaj policisë, sikurse bën thirrje që edhe policia të jetë e kujdeshme dhe të mos tekalojë me përdorimin e forcës.

“E tërë familja e OSBE-së – Prezenca e OSBE-së në Shqipëri, Kryetari i Radhës i OSBE-së dhe ministri i Jashtëm e për Evropën i Sllovakisë, Miroslav Lajčak, Sekretari i Përgjithshëm i OSBE-së, Thomas Greminger, Presidenti i Asamblesë Parlamentare të OSBE-së, George Tsereteli dhe Sekretari i Përgjithshëm i Asamblesë Parlamentare të OSBE-së, Roberto Montella — e dënuan fuqishëm përdorimin e dhunës, nga ana e protestuesve, në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, më 11 maj 2019. Ata theksuan të drejtën për t’u tubuar dhe për të protestuar në mënyrë paqësore, por nënvizuan se dhuna është e papranueshme dhe se trazirat nuk mund të zëvendësojnë angazhimin politik demokratik. E sjellim në vëmendje këtë deklaratë përpara protestës së 25 majit 2019. Deklarata mbetet po aq e vlefshme sa edhe dy javë më parë. Koktejet e molotovit, hedhja e gurëve dhe e shashkave janë të paligjshme; reagimi i tepruar i forcave të rendit nuk mund të pranohet. I nxitim pjesëmarrësit dhe drejtuesit e protestës së sotme të jenë të përmbajtur”, shkruhet në reagimin e OSBE-së.


Ajo thekson më tej se “përmendja e derdhjes së gjakut, pak ditë përpara një proteste publike, është e papërputhshme me demokracinë moderne dhe me protestat demokratike”.
Skip to toolbar