“NATO bombardoi Serbinë, pasi pa gjendjen në Kosovë”. Flet ish-kancelari gjerman

KOSOVA


Ish kancelari gjerman, Gerhard Schreder është përplasur me presidentin serb Aleksandër Vuçiç në lidhje me vendimin e NATO-s për të bombarduar Serbinë gjatë luftës me Kosovën. Që të dy politikanët kanë qenë pjesëmarrës në një konferencë në Beograd, ku Vuçiç e quajti të gabuar sulmin e NATO-s mbi Serbinë.

 “Do të ishte shumë lehtë të kritikohet Schreder dhe të thuhet se sulmi i NATO’s ka qenë vendim i keq. Ne duhet të falim, por kurrë ta harrojmë”, ka thënë Vuciç.


Ndërkaq ish-kancelari gjerman sqaroi se vendimi për të sulmuar Serbinë u mor pasi u pa situata e rëndë në Kosovë.

“Vendimi i parë ishte për në Irak, ne vendosëm nëse duhet të marrim pjesë ose jo. Tjetër vendim i vështirë ka qenë të pranojmë ndërhyrjen në Afganistan. Bashkë me aleatët në NATO ne morëm vendim ta sulmojmë Serbinë. Ishte një vendim emocionues, por ne duhet të vendosnim që marrim pjesë në bombardime duke  parë gjendjen në Kosovë”, ka thënë Schreder në konferencë.
Skip to toolbar