Negociatat me BE, Gent Cakaj takon homologun holandez Stef Blok

AKTUALITET


Shqipëria vijon lotimin pranë vendeve anëtare, për të marrë votën “pro” të Këshillit të Europës për çeljen e negociatave. Ministri në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaja ka zhvilluar një vizitë zyrtare në Holandë, vendi që është shprehur kundër vendit tonë për hapjen e negociatave me BE, por edhe më radikale në nismat e saj, për rikthimin e sistemit të vizave me Shqipërinë.

Sipas një deklarate të shpërndarë nga zyra për shtyp e MEPJ, Cakaj është pritur nga homologu i tij holandez Stef Blok. Po sipas komunikatës, mësohet se mes dy zyrtarëve të lartë, janë diskutuar marrëdhëniet bilaterale, reformat e ndërmarra nga qeveria shqiptare për përmbushejn e pesë prioriteteve kyçe, në kuadër të hapjes së negociatave me BE.


Ministri në detyrë Cakaj dhe homologu i tij holandez nënvizuan arritjet e reformave të Shqipërisë veçanërisht në fushën e drejtësisë. Progresi i Shqipërisë është i padiskutueshëm edhe sipas vlerësimeve të palës holandeze. Po ashtu, në mënyrë që të adresohen shqetësimet e ndërsjella, përfshirë shqetësimet në fushën e migracionit të parregullt, u vlerësua jashtëzakonisht bashkëpunimi bilateral midis mekanizmave të rendit dhe sigurisë, si dhe u dakordua për bashkëpunim të mëtejshëm strategjik në të ardhmen”, thuhet ndër të tjera në deklaratën e Ministrisë për Europën dhe Punët e Jashtme.

Gjithashtu, sipas MEPJ, Cakaj mësohet të ketë theksuar nevojën e një vendimi pozitiv të Këshillit për hapjen e negociatave të anëtarësimit, që do të ishte një mesazh pozitiv për Shqipërinë.

Ministri Cakaj theksoi nevojën për një vendim pozitiv të Këshillit për hapjen e negociatave të anëtarësimit, i cili do të ishte një mesazh inkurajues për Shqipërinë, rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe perspektivën Evropiane të tij. Për më shumë, një proces i tillë do të kontribuonte në thellimin e momentumit të reformave të nisura nga Shqipëria në përgjithësi”, thuhet ndër të tjera në deklaratën e Ministrisë për Europën dhe Punët e Jashtme.
Skip to toolbar