Pendarovski kryeson zgjedhjet presidenciale në Maqedoni

Më të fundit


Është zhvilluar dje në Maqedoninë e Veriut raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale. Në garë merrnin pjesë 3 kandidatë, Stevo Pendarovski i ndjekur nga Gordana Siljanovska dhe Blerim Reka i vetmi kandidat shqiptar.

Raundin e parë të zgjedhjeve e ka kryesuar Stevo Perandovski që është kandidat i partive LSDM, BDI dhe rreth 30 parti të tjera me 42,68%, ndërsa pas tij u rendit Siljanovska e VMRO-DPMNE, e cila arriti të grumbullojë 42,55% të votave. Ndërkohë kandidati shqiptar Blerim Reka mori gjithsej 10,43 % të votave të numëruara.


Reka u shpreh i kënaqur me rezultatet në komunat shqiptare ku tha se ishin bindshëm triumfues por edhe në komunat maqedonase duke thënë se kishte marrë vota në çdo komunë. Ai nuk la pa hedhur akuza lidhur me procesin zgjedhor duke thënë se elektorati ishte i kapur dhe votuesit kanë qenë nën kërcënim.

Sipas medieve maqedonase raundi i dytë zgjedhor do të zhvillohet më 5 maj dhe kandidati favorit është Stevo Pendarovski.
Skip to toolbar