“Për guximin dhe mprehtësinë klinike”, shkrimtarja franceze Annie Ernaux fiton çmimin Nobel në Letërsi

BOTA


Çmimi Nobel në Letërsi për vitin 2022 i jepet autores franceze Annie Ernaux “për guximin dhe mprehtësinë klinike me të cilën ajo zbulon rrënjët, largimet dhe kufizimet kolektive të kujtesës personale”.

Në shkrimin e saj, Ernaux vazhdimisht dhe nga këndvështrime të ndryshme, shqyrton një jetë të karakterizuar nga pabarazi të forta në lidhje me gjininë, gjuhën dhe klasën. Rruga e saj drejt autorësisë ishte e gjatë dhe e mundimshme

Skip to toolbar