Raporti i KE, Ambasada e SHBA: Mbështetje të plotë për zbatimin e reformave të pakthyeshme

Më të fundit


Ambasada Amerikane ka përshëndetur progres raportin e KE për Shqipërinë duke shprehur mbështetjen e saj të plotë që negociatat të hapen sa më shpejtë. Ambasada vlerësoi ecjen përpara të Shqipërisë me reformat e domosdoshme në vend dhe vijimin me zbatimin e tyre.

“Ne mirëpresim rekomandimin e Komisionit Europian për hapjen e bisedimeve të anëtarësimit me Shqipërinë dhe konfirmimin e saj se Shqipëria vijon të bëjë përpara në zbatimin e reformave jetike dhe të pakthyeshme. Shtetet e Bashkuara mbeten të përkushtuara që të punojnë me partnerët tanë shqiptarë dhe të BE për të siguruar integrimin me sukses të Shqipërisë në Bashkimin Europian, përfshirë edhe mbështetjen tonë të plotë për zbatimin në vijim të reformave legjitime dhe kushtetuese gjyqësore.” shkruhet në deklaratën e Ambasadës së SHBA

Skip to toolbar