Osmani: Dështimi i marrëveshjes do të ishte “gabim historik”

AKTUALITET


Vjosa Osmani, nënkryetarja e Lidhjes Demokratike të Kosovës, e cilëson gabim historik mosarritjen e një marrëveshje për krijimin e qeverisë me Lëvizjen Vetëvendosje. Në një deklaratë për mediat në Kosovë, Osmani është shprehur se të hënën do të diskutohet në kryesinë e LDK për të parë qëndrimin rreth situatës së krijuar me krijimin e qeverisë.


 “Pas zhvillimeve të 26 dhjetorit ka qenë nevoja që organet e LDK-së të mblidhen edhe një herë. Këto takime kanë qenë të parapara për të premten por janë shtyrë për të hënën për shkak të arsyeve teknike dhe një numër i deputetëve nuk janë në Kosovë. Të hënën do të diskutojmë këto rrethana të reja për të parë se cili është qëndrimi i kryesisë dhe deputetëve të cilët kanë marrë legjitimitetin qytetar. Pasi t’i dëgjojmë qëndrimet e tyre do të shohim se si do të procedohet më tutje”, ka thënë ajo.

Megjithatë, ajo shton se nëse marrëveshja dështon do të ishte një gabim historik për Kosovën. “Nuk mund të flas se cili do të jetë qëndrimi i ri. Por mendoj se do të ishte gabim historik për vendin nëse nuk do të ketë marrëveshje me Vetëvendosjen. Si bartëse e listës e LDK-së dhe përfaqësuese e votuesve, e kam për detyrë që ta dërgoj vullnetin qytetar deri në fund. Do të insistoj deri në fund”, shtoi Osmani.

Gjatë ditëve të fundvitit, përfaqësuesve të dy partive në Kosovë është shprehur Osmani. Sipas saj takimet e reja do të vijojnë pas të hënës, kur të përcaktohet qëndrimin i LDK. “Nuk janë takuar, pas takimit të të hënës pasi t’i përcaktojmë qëndrimet tona atëherë do të ketë takime të reja dhe të shohim se si do të procedohet. Nuk dua të paragjykoj e rëndësishme është që marrëveshja të arrihet dhe nuk kam mirëkuptim ndaj kujtdo qoftë që krijon pengesa ndaj vullnetit qytetar. Të krijohet besimi dhe të krijojmë një atmosferë më të mirë të komunikimit dhe bashkëpunimit që t’i hapet rrugë marrëveshjes”, tha Vjosa Osmani.