Rama optimist: Në maj nisin negociatat me BE-në

Më të fundit


Megjithë situatën politike në vend, kryeministri Rama është optimist përsa i përket hapjes së negociatave me BE-në. Në fjalën e mbajtur sot në Kuvend, Rama tha se negociatat do të nisin në fund të muajit maj, ndërsa theksoi se Shqipëria i ka përmbushur të gjitha kushtet për të vazhduar procesin e integrimit evropian.

  “Shqipëria ka ecur para dhe progres raporti në fund të majit do të rekomandojë pa kushte hapjen e negociatave. Rikonfirmimi i rekomandimit pa kushte, është edhe rikonfirmim pa kushte i një të vërtete të thjeshtë: Shqipëria i ka plotësuar të gjitha detyrat për të çelur negociatat për anëtarësim me BE. Është shumë e rëndësishme që të kuptohet se çelja e negociatave është një vendim që merret nga KiE. Nga Këshilli i përbërë prej të gjithë kryeministrave dhe presidentëve të vendeve anëtarë, bazuar në rekomandimin e komisionit por edhe si rezultat i dinamikave të brendshme në vendet anëtare. Që do të thotë që nëse raporti i komisionit është një raport i cili ndërtohet mbi kritere ekskluzivisht teknike duke verifikuar kryerjen e të gjithë detyrave të përcaktuara për çeljen e negociatave, vendimmarrja në KE është rezultat i debatit të brendshëm në KiE që i kalon kriteret teknike dhe subjektiviteti i vendeve ka rolin e vet”, u shpreh Rama, ndërsa komentoi edhe situatën politike në vend, duke thënë se këtë pikë jemi më mbrapa se kurrë.


“Jemi sot në pikëpamjen e unitetit politik më mbrapa seç kemi qenë në të shkuarën ku sidoqoftë pavarësisht sherreve e debateve forcat politike kanë gjetur një pikë përputhshmërie e kanë qenë në funksion të këtij objektivi të palëvizshëm”, theksoi Rama.
Skip to toolbar