Reforma Zgjedhore, Basha takohet me grupin e punës të opozitës

AKTUALITET


Kreu i Partisë Demokratike mblodhi të hënën grupin e punës për çështjen e reformës zgjedhore. Sipas një lajmi publikuar nga Balkanweb, opozita pritet të publikojë së shpejti propozimet për reformën zgjedhore, që do ti hapin rrugën një konsultimi publik.

“Reforma zgjedhore nuk ka asnjë përparim, pavarësisht se është 1 nga 9 kushtet e Bundestagut për nisjen e negociatave të anëtarësimit me Bashkimin Europian.  Bundestagu ka kërkuar që reforma zgjedhore të kryhet me përfshirjen dhe konsensusin e të gjitha palëve politike, por PD dhe opozita bëjnë përgjegjëse kryeministrin Rama si pengues të saj”.


Po sipas këtij lajmi, PD e konsideron “shtyrjen e gjendjes së jashtëzakonshme me 3 muaj, si mekanizëm për të penguar reformën zgjedhore dhe zbatimin e saj, siç e kërkon Bundestagu”. Ndërkohë, në ditët në vijim Basha pritet të takohet me aleatët e tjerë të opozitës.
Skip to toolbar