Thaçi masakron Kurtin: E hap me Serbinë, e mbyll me Shqipërinë

AKTUALITET


Pas vendimi të Qeverisë së Kosovës për të vendosur karantinën për qytetarët e Shqipërisë që hynë në Kosovë, ka reaguar ashpër Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi. Me anë të një postimi në Facebook, Thaçi e ka cilësuar absurditet vendimin për të hapur kufirin me Serbinë dhe të mbyll atë me Shqipërinë.

“Albin Kurti derisa ka hapur krahë më krah kufirin me Serbinë, për të hyrë kushdo, pa asnjë procedurë si në bahçe të babës, ai nga zyra e uzurpuar sot ka urdhëruar dhe keqpërdorur Policinë e Kosovës. Ai padrejtësisht dhe kundërligjshëm sot ka urdhëruar policinë që të gjithë qytetarët e Shqipërisë që hyjnë në territorin e Kosovës, përpos vonesave procedurale, të dërgohen shtatë ditë në karantinë për të pritur testimin për COVID-19. Po ashtu, me veprime shtesë, ai ka urdhëruar që automjetet transportuese që hyjnë nga territori i Shqipërisë në emër të dezinfektimit të ngarkohen me taksë të veçantë, duke rënduar edhe më shumë lëvizjen e lirë dhe qarkullimin e mallrave. Ky është absurditet! Hapet me Serbinë dhe e mbyllë Kosovën nga Shqipëria. I heq taksën Serbisë dhe ia vë Shqipërisë. Ky është predikuesi i bashkimit kombëtar! Në fakt, këto veprime janë shqelmat e fundit të Kurtit nga zyra e uzurpuar!” – shkruan Thaçi në Facebook.

Skip to toolbar