Vendimi i SHBA-së kthehet në çështje inati për Iranin

Më të fundit


Pas vendimit të presidentit Trump për të shpallur Gardën Revolucionare Iraniane si organizatë terroriste, nuk ka qëndruar duarkryq as qeveria e Iranit.

Sipas televizionit shtetëror iranian, Këshilli i Lartë i Sigurisë ka caktuar gjithashtu forcat ushtarake të SHBA si një “organizatë terroriste, raporton Reuters.


“Asnjë vend nuk ka të drejtën ligjore për të caktuar si terroristë forcat e armatosura të një vendi tjetër … Ndikimi i Iranit në Lindjen e Mesme dhe suksesi i tij në luftën kundër Shtetit Islamik janë arsyet prapa këtij vedimi.” – tha televizioni shtetëror iranian.

Vendimi i Trump është hera e parë që SHBA ka shpallur ushtrinë e një qeverie tjetër si një organizatë terroriste.
Skip to toolbar