Zelensky në dyvjetorin e luftës: Jemi 730 ditë më afër fitores

BOTA


Në dy vjetorin e luftës, Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky foli nga Hostomel, vendi i betejës së parë të luftës.

Zelensky thotë se dy vjet më parë “ne takuam zbarkimin armiqësor me zjarr këtu”, por dy vjet më vonë “ne mirëpresim miqtë dhe partnerët tanë këtu”.


“Ne jemi bërë 730 ditë më afër fitores,” thotë ai dhe iu drejtohet ukrainasve “vazhdoni të luftoni – ju jeni të sigurt që do të fitoni!”

“Aeroplanin mund ta djegësh, por ëndrrën tonë nuk mund ta shkatërrosh, ëndrrën me të cilën secili prej nesh ka 730 ditë që bie në gjumë dhe zgjohet.

“Askush nga ne nuk do të lejojë që Ukraina të marrë fund,” thotë Zelensky dhe shton se në të ardhmen, “pranë fjalës Ukrainë, fjala “i pavarur” do të qëndrojë gjithmonë”.

Dear great people of a great country, I am immensely proud of each of you. I admire each one of you. I believe in each one of you. Any normal person wants the war to end. But none of us will allow Ukraine to end. That is why when it comes to ending the war, we always add: on our… pic.twitter.com/MQttTK8Ex2 — Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 24, 2024
Skip to toolbar