Francë, 115 deputetë i kërkojnë Macron të ndalojë shitjen e armëve për Izraelin

BOTA


Gjithsej 115 ligjvënës të opozitës franceze i kërkuan presidentit, Emanuel Macron, të premten të ndalojë shitjet e armëve Izraelit për të shmangur të qenit “bashkëpunëtor në gjenocid” në Rripin e Gazës.

Letra e përbashkët dërguar Macronit u shpërnda në X nga ligjvënësja e krahut të majtë dhe nënkryetarja e grupit të partisë La France Insoumise, Mathilde Panot.


“Për shkak se Franca nuk duhet, nuk mundet dhe nuk do të shkelë ligjin ndërkombëtar, 115 deputetë i bëjnë thirrje Presidentit të Republikës që të ndalojë menjëherë shitjen e armëve Izraelit”, tha Panor.

“Roli i Francës është të promovojë paqen, jo të jetë bashkëpunëtor në gjenocid”, shtoi ajo. Ligjvënësit thanë në letër se edhe shitjet e armëve “të konsideruara thjesht mbrojtëse” duhet të ndërpriten për Tel Avivin.

“Duket e rëndësishme të kujtojmë se masa të ngjashme janë marrë tashmë nga vende të tjera, si Kanadaja, Holanda dhe Spanja. Është koha që Franca ta kapë momentin historik”, thuhet në letër.
Skip to toolbar