Ikën dhe Gjykata e Lartë, shkarkohet gjyqtari

POLITIKË


Gjykata e Lartë i është bashkuar fatit të Gjykatës Kushtetuese duke dal jashtë funksioni pasi ka mbetur vetëm me dy anëtarë.

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka shkarkuar nga detyra gjykatësin Edmond Islamaj, duke e lënë institucionin e Gjykatës së Lartë me dy anëtarë.


Edmond Islamaj nuk kaloi dot procesin e vettingut, pasi nuk justifikonte një pjesë të pasurisë së tij. Islamaj ishte konfirmuar më herët në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, por u shkarkua ditën e sotme nga KPA.
Skip to toolbar