Grekët kopjojnë shqiptarët, sulmojnë me bojë rezidencën e ambasadorit


Ashtu sikurse ndodhi disa ditë më parë në Tiranë, ku një grup protestuesish shkruan fjalë në murin e rezidencës së ambasadorit të OSBE-së, e njëjta gjë ka ndodhur edhe në Greqi.

Një grup protestuesish anarkistë të grupit “Ruvikona” kanë sulmuar me bojë të zezë rezidencën e ambasadorit amerikan në Athinë.


Anarkistët në fjalë po zhvillojnë protesta dhe kërkojnë që terroristi Dhimitris Kufondindas të dalë me leje nga burgu, ku kryen dënimin për një sërë aktesh terroriste.

Pas sulmit me bojë, ka ardhur edhe reagimi i ambasadorit amerikan në Athinë, Jeffrey Pyatt. Ai e ka konsideruar këtë një sulm vandalësh që duhen dënuar sipas ligjit.

“Mirëmëngjes. Mëngjesi të zgjon me një tjetër vandalizëm fëminor jashtë shtëpisë sime. Unë do të vazhdoj të punoj me autoritetet greke për t’i ndëshkuar ata që janë përgjegjës ashtu siç parashihet me ligj. Shkatërrimi i pronës nuk është një protestë paqësore”, shkroi ambasadori amerikan Jeffrey Paith në Twitter.
Skip to toolbar