“Kërkesat e opozitës janë anormale. I nxit njerëzit të futen në burg”

POLITIKË


Deputeti socialist, Niko Peleshi i ka cilësuar anormale thirrjet e opozitës për protesta të dhunshme, që nxisin qytetarët të shkelin ligjin dhe të futen në burg. Në një intervistë të dhënë sot në News 24, Niko Peleshi u shpreh se kërkesat e opozitës janë absurde dhe antidemokratike. Sipas tij edhe nëse shtyhen zgjedhjet, kjo nuk do të sjellë asnjë ndryshim.

“Kërkesat e opozitës janë antisistem, janë realisht absurde. Populli është kundër kërkesave të tyre. Ne kemi lëshuar, teksa kishte ministra teknikë, ndërsa edhe ministrat janë ndryshuar. Sa i takon zgjedhjeve të 2017, ato kanë qenë të vëzhguara së shumti nga faktori ndërkombëtar.


Ne jemi në konflikt interesi ta gjykojmë, por edhe qytetarë të zakonshëm besoj se nuk bien dakord me kërkesat opozitare. Lidershipi opozitar nuk lejohet që të thërrasë popullin opozitar në një rrugë të paligjshme. Të ftosh qytetarët që të dalin në rrugë duke rrezikuar burgun, është absurde dhe nuk do e donim as ne si situatë.

As ne si maxhorancë nuk do donim që opozita të ishte jashtë sistemit. Për ne 30 qershori pa kundërshtar, nuk është mirë. Aspak. Unë vetë nuk ndihem aspak mirë, që PS nuk ka kundërshtar në bashkitë e vendit. Opozita do ta bëjë qimen tra. Opozita apelon anormalitet politik e ligjor. Nuk është se bëhet kiameti pse shtyn zgjedhjet, por nuk ndryshon asgjë”, tha Peleshi.
Skip to toolbar