Kolegji Zgjedhor rrëzon KQZ, Bindja Demokratike me kandidat në Berat

AKTUALITET


Kolegji Zgjedhor ka rrëzuar vendimin e KQZ, që i ndalonte kandidimin partisë Bindja Demokratike të kandidatit Pavllo Shkarpa. KQZ rrëzoi më herët kërkesën e kandidatit të BD në Berat, pasi kishte gjetur parregullsi në regjistrimin e tij në gjendjen civile. Por Kolegji Zgjedhor e ka hedhur poshtë këtë argumentim, duke e cilësuar të pavlefshëm.

Tashmë edhe në bashkinë e beratit do të ketë dy kandidat për kryetar bashkie në zgjedhjet e 30 qershorit. Pas vendimit të Kolegjit Zgjedhor ka ardhur dhe reagimi zyrtar i Bindjes Demokratike, e cila shkruan: “Pas këtij vendimi në qytetin 2400 vjeçar pritet të ketë një garë të fortë dhe reale, mes përfaqësuesve të qeverisë dhe të opozitës”.


Vendimi është pritur shumë mirë në Berat, pasi zoti Shkarpa është personalitet shumë i njohur në atë qytet. Ai është prej vitesh kryetar i shoqatës “ANTIPATREA”, e cila ka zhvilluar shumë aktivitete për promovimin e kulturës dhe të vlerave të qytetit të Beratit”.
Skip to toolbar