KQZ regjistron Bindjen Demokratike, Zguri kundërshton

Më të fundit


Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka regjistruar me 4 vota pro dhe 1 kundër partinë më të re Bindja Demokratike për pjesëmarrjen e saj në zgjedhjet e 30 qershorit.

Ajo që pritej të ishte një proces rutinë dhe të miratohej me vendim unanim, në fakt rezultoi në kundërshtim të fortë të vetë kryetarit të KQZ-së, Klement Zguri. Gjatë komentit të tij, Zguri tha se Bindja Demokratike nuk ka lindur ende në kuptimin juridik, pasi nuk kemi një vendim të gjykatës dhe si e tillë nuk mund të regjistrohet.


“Unë si zyrtar i shtetit, dhe si administrator i zgjedhjeve, nuk mundet dhe nuk mund t’ia lejoj vetes që dëshirat e mia, t’ia mbivendos ligjit. Edhe në momentin që flasim, vendimi i gjykatës nuk ka marrë formë të prerë, c’ka nënkupton se partia Bindja Demokratike, akoma nuk ka lindur në kuptimin juridik dhe nuk mund të bëjë, veprime. Kemi një vendim të vitit 2015, më shumë se gjysma e anëtarëve që jemi këtu kemi qenë prezentë, kemi qenë aktorë, kemi votuar 7 me 0 që një subjekt të mos regjistrohet dhe që ishte në të njëjtat kushte që mos regjistrohej për zgjedhjet e vitit 2015. Zgjedhjet janë të qytetarëve, duhet të kenë alternativa të bollshme dhe zgjedhjet të jenë të ndershme dhe demokratike, por mbi të gjitha duhet të jenë ligjore. Unë nuk jam i bindur se subjekti në fjalë, plotëson kriteret ligjore për të garuar në zgjedhjet.” – tha Zguri
Skip to toolbar