“Me 150 km në orë”, 3 në pranga gjatë aksionit “blic”

AKTUALITET


3 persona kanë rënë në pranga për mungesë të lejes së qarkullimit rrugor, ndërsa 29 të tjerë janë ndëshkuar për tejkalim të shpejtësisë me 150 km në orë.


Aksioni u shtri në akset rrugore Tiranë – Elbasan, Elbasan – Librazhd dhe Elbasan – Peqin, për shmangien e aksidenteve dhe rritjen e sigurisë në rrugë.

Gjatë operacionit janë bërë 112 kontrolle të imtësishme të makinave dhe drejtuesve të saj, për sende të kundraligjshme. Janë marrë masa administrative ndaj 29 personave për tejkalim shpejtësie, kryesisht tek tuneli i Krrabës, ku ecnin me 150 km në orë. Gjithashtu janë ndëshkuar 25 drejtues për parakalime të gabuara, 11 drejtues motoçikletash pa kaskë mbrojtëse dhe 8 për xhama të errësuar me qese plastmasi.

Policia e Elbasanit vijon kontrollet dhe akset rrugore me qarkullim të lartë për shmangien e aksidenteve dhe ruajtjen e jetës së qytetarëve.

Drejtoria e Policisë RrugoreNjësia operacionale e Policisë Rrugore në DPPSH në bashkëpunim me Policinë Rrugore të Ebasanit kontrolle blic, gjatë 12 orëve të fundit, në akset rrugore Tiranë – Elbasan, Elbasan – Librazhd dhe Elbasan – Peqin.Në kuadër të masave për parandalimin e akisdenteve rrugore, kryesisht në akset rrugore në të cilat javën e fundit janë shënuar ngjarje rrugore, Drejtoria e Policisë Rrugore hartoi një plan të posaçëm masash në bashkëpunim me Drejtoritë Vendore të Policisë në qarqe.Gjatë 12 orëve të fundit janë zhvilluar kontrolle blic nga Njësia Operacionale e Policisë Rrugore në bashkëpunim me Policinë Rrugore të Elbasanit duke përdorur makina të uniformuara, por edhe makina civile të pajisura me sistem sinjalizimi zanor.Gjatë kontrolleve blic, në tunelin e Krrabës, janë evidentuar dhe ndëshkuar 12 drejtues automjetesh, të cilët qarkullonin me shpejtësi nga 130 deri në 140 km në orë në brendësi të tunelit, si dhe 17 të tjerë për shpejtësi tej normave të lejuara.Janë evidentuar dhe ndëshkuar 25 drejtues mjetesh për parakalime të gabuara, 11 drejtues motoçikletash pa kaskë mbrojtëse dhe 8 për xhama të errësuar me qese plastmasi.Janë kontrolluar 112 mjete, në disa raste është bërë edhe kontroll fizik i personave dhe kontroll i imtësishëm i automjetit për sende të kundërligjshme.Nga Policia Rrugore e Elbasanit janë arrestuar në flagrancë tre drejtues motoçikletash për mungesë të lejes së drejtimit.Kontrollet blic do vijojnë në të gjitha akset rruge të vendit, me qëllim parandalimin e aksidenteve rrugore dhe rritjen e parametrave të sigurisë së jetës në rrugë.Policia Rrugore fton qyetarët të denoncojnë në numrin 112 dhe në Komisaraitin Dixhital cdo shkelje të rregullave të qarkullimit rrugor duke u garantuar anonimat dhe reagim të shpejtë e të paanshëm.#siguriarrugoredetyrëetëgjithëve

Gepostet von Policia e Shtetit am Dienstag, 8. Oktober 2019