Moti i keq dhe zjarret, Italia drejt gjendjes së jashtëzakonshme

AKTUALITET


Italia po shkon drejt gjendjes së jashtëzakonshme në 5 Rajone, për shkak të stuhisë që goditi Lombardinë dhe zjarreve që tërbojnë në Siçili nga Palermo në Katania, deri në Taormina.

Mediat italiane shkruajnë se 5 persona kanë humbur jetën nga moti ekstrem, dhe për shkak të zjarrecve të tmerrshme që ditët e fundit janë aktivizuar në shumë zona janë evakuuar gati 2 mijë banorë.


Vendimi për gjendjen e jashtëzakonshme pritet që të merret gjatë mbledhjes së sotme të MZHK.

Një dekret për punë me Cig lidhur me klimën është gjithashtu në rrugë.

Alarmi i verdhë për mot të keq në Abruzzo, Emilia Romagna, Lombardi, Marche dhe Molise. Sot qytetet me pika të kuqe për shkak të vapës janë ulur në dy: Bari dhe Catania.
Skip to toolbar