Papandreu: Pro Shqipërisë, të pakënaqur me “veton” e Francës dhe Holandës

BOTA


Ish-kryeministri i Greqisë, George Papandreu ka shprehur mbështetjen e tij për hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut duke u dal në krah vendeve si dhe duke dënuar “veton” që kërkon të vendos Franca dhe Holanda me bllokimin e tyre. Papandreu bëri thirrje për hapjen e menjëhershme të negociatave  si dhe BE të respektojë angazhime t ndaj ne rajonin e Ballkanit.


 “Udhëheqësit e BE-së duhet të dërgojnë një mesazh të fortë që respekton angazhimet tona në Ballkanin Perëndimor, veçanërisht në një kohë kur vlerat tona evropiane dhe themelet demokratike, të vendosura pas Luftës së Dytë Botërore, janë duke u vënë në dyshim. Fillimi i bisedimeve të pranimit me Maqedoninë Veriore dhe Shqipërinë është rezultat i faktit se Ballkani Perëndimor i përket familjes tonë, historisë dhe ardhmërisë sonë të përbashkët. Kam pakënaqësi për “veton” e Francës dhe Holandës në Këshillin e Punëve të Jashtme.” tha Papandreu.

Presidenti francez Macron tha të mërkurën pasdite se BE ka nevojë për shumë kohë për të marrë vendimin dhe se kërkon një reformim të mënyrës së hapjes  së negociatave. Ndërsa parlamenti holandez ka venduar më herët se do të shoh qëndrimin e vendeve të tjera për të dhënë një vendim përfundimtar.