Pronat dhe dosja Konomi në makinën e prokurorit? “Nëse vëretohen, Ndoja arrestohet”

#NËRADARTë martën u zbuluan detaje të tjera nga atentati i prokurorit Arjan Ndoja. Në makinën e prokurorit media të ndryshme raportuan se janë gjetur fashikuj të ndryshëm hetimor. Lajmin e konfirmoi vetë prokurori në një intervistë dhënë të martën në mbrëmje, pavarësisht se e justifikoi me faktin se ato dokumenta ishin aty për shkak se ai ka një studio ligjore. Por ky argument bie.

Në studion e “Real Story” të gazetarit Sokol Balla, gazetarët e kronikës deklaruan se prokurorit i ndalohet me ligj që të mbajë dosje hetimore me vete. “Arjan Ndoja në këtë rast është në një situatë të vështirë, sepse nuk e justifikon dot gjetjen e dokumentave në makinën e tij. Në ditët në vijm ai mund të merret përsëri në pyetje. Hetimi i çështjeve të pronave është më i ngutshëm se çon në zbardhjen e ngjarjeve të tjera”, tha gazetari Xhevair Zhabina.


Duke konfirmuar këtë qëndrim, gazetarja Klodiana Lala u shpreh se nëse vërtetohet se dokumentet e gjetura në makinën e prokurorit i përkasin dosjeve të grabitura në Prokurorinë e Durrësit, Arjan Ndoja mund të arrestohet. “Nëse vërtetohet dhe një dokument i vetëm i gjetur në atë makinë që është i dosjes së grabitur, përbën shkak për arrestimin e prokurorit Ndoji”, tha Klodiana Lala. Më tej ajo shpjegoi faktin se në makinën e prokurorit raportohet se është gjetur dhe dosja që lidhet me gjyqtarin e vrarë në atentat, Skerdilajd Konomi, i cili ishte pronar i një prone në Durrës.

Klodiana Lala u shpreh se është e mundur që ajo dosjet të jetë aty, për shkak se bashkëshortja e prokurorit është avokate, por shtoi faktin se gjërat komplikohen, pasi prona e gjyqtarit të vrarë në atentat, tashmë është në duart e Pëllumb Muharremit. “Çështja Konomi mund të disponohet nga familja Ndoji, pasi bashkëshortja është avokate. Fakti që kjo pronë që pretendohet se trashëgonte Konomi, dhe është marrë nga Pëllumb Muharremi dhe një grup kriminal tejtër në Durrës, i komplikon gjërat. Në atë kohë dyshimet e ekzekutimit të Konomit me këtë dosje u lidhën”, tha Klodiana Lala.

Shumë i rezervuar në deklaratat e tij zëvendësministri i Brendshëm, Besfort Lamallari, lidhur me këtë detaj, pra të gjetjes së dosjes së vjedhur në prokurorinë e Durrësit dhe gjyqtarit Konomi. Por, ai la të kuptohet se grupi hetimor po punon edhe në këtë drejtim dhe gjasat janë që të ketë zhvillime pozitive. “Asnjë pistë nuk përjashtohet nga grupi hetimor. Të gjitha të dhënat premtojnë se do kemi zhvillime pozitive. Nuk përjashtohet asnjë pistë. Grupi hetimor po tregohet shumë profesionit. Policia ashtu siç po dëshmon profesionalizëm në rastin konkret, do të marrë masa edhe për të parandaluar raste të tjera”, tha Lamallari./Realstory.al/