Pyetje shpërqëndruese për shoferët e rinj, ndryshon testi teorik i patentave

AKTUALITET


Testi Teorik për pajisjen me leje drejtimi, (Patentën), do të jetë më i lehtë duke nisur nga java e ardhshme. Drejtoria e Transportit të Përgjithshëm Rrugor ka publikuar një komunikatë në rrjetet sociale, ku njofton se Testit Teorik për pajisjen me leje drejtimi i janë bërë disa ndryshime.

Sipas njoftimit të Drejtorisë së Transportit Rrugor, testit të ri i janë hequr 1199 fjali ngatërruese për kursantët, ndërsa janë korrigjuar1848 fjali me gabime.


Sipas këtij njoftimi, Testi Teorik është rishikuar në 45% të volumit të tij, duke bërë korrigjime dhe ndryshime të konsiderueshme.

Kështu, disa nga fjalitë dhe pyetjet e hequra nga Testi Teorik për pajisjen me leje drejtimi për kategorinë e patentave B, është pyetja si vijon:

“Shenjat e fillimit të gjendjes së shokut janë zbehtësi, djersë të ftohta, gjendje e tensionuar, rrahje të zemrës të dobëta por të shpeshta….shfaqja e njollave mbi lëkurë…. mund të shkaktohet nga një dhembje e fortë”, por edhe të tilla pyetje si:

“Abuzimi me qumështin shkakton shpërqendrim dhe moskuptim të rrezikut?”, shkruhet në njoftimin e Drejtorisë së Transportit Rrugor.
Skip to toolbar