Sondazh, A do merrni pjesë në votime në 30 qershor?

Më të fundit


Ditën e dielë, më 30 qershor, Shqipëria shkon në zgjedhje lokale, ku do të zgjidhen drejtuesit e Bashkive për katër vitet e ardhshme, dhe përfaqësuesit në Këshillin Bashkiak. E veçanta e këtyre zgjedhjeve lokale është se opozita është larguar dhe nuk do të marrë pjesë, me arsyetimin se zgjedhjet nuk do të jenë të ndershme dhe janë të kapura nga krimi. Kjo bën që Partia Socialiste të garojë e vetme në zgjedhjet e 30 qershorit në shumicën e bashkive, me përjashtim të disa bashkive ku në garë është futur edhe Bindja Demokratike e Astrit Patozit.

Thellimit të krizës iu shtuan edhe dekretet e presidentit Meta, i cili shfuqëzoi datën 30 qershor dhe me dekretin e fundit zgjodhi një datë të re për zgjedhjet lokale, atë të 13 tetorit. Si Meta dhe Opozita nuk e njohin datën 30 qershor si datë zgjedhjesh dhe kanë bërë thirrje për bojkotim të saj nga qytetarët.


Këto dekrete u cilësuan në kundërshtim me ligjin nga KQZ, Kolegji Zgjedhor, SHBA dhe kuinti i ambasadorëve. Mazhoranca, e mbështetur nga ndërkombëtarët, kanë bërë thirrje që qytetarët të dalin në zgjedhjet e 30 qershori, pasi ato janë të ligjshme dhe do të jenë të qeta.

Po ju si do të veproni? Do të dilni të votoni më 30 qershor? Apo do të votoni më 13 tetor, datën e re të zgjedhjeve që vendosi presidenti Meta?  Jepni mendimin tuaj në sondazhin e realstory.al

Në 30 qershor a do merrni pjesë në votime?Skip to toolbar