Vendoset 7 korriku si data e mbajtjes së zgjedhjeve të parakohshme në Greqi

BOTA


Pas humbjes në zgjedhjet për Parlamentin Evropian, Kryeministri i Greqisë Alexis Tsipras thirri zgjedhjet e parakohshme, duke deklaruar dorëheqjen.

Ndërkohë, zgjedhjet fillimisht u mendua se do mbaheshin në datën 30 qershor, ditë kur do të zhvillohej raundi i dytë i zgjedhjeve vendore dhe lokale, por janë shtyrë me një javë.


Së fundi qeveria greke ka vendosur datën 7 korrik, si datën e mbajtjes së zgjedhjeve të parakohshme.

Në fakt, arsyeja e shtyrjes së datës së zgjedhjeve për në 7 korrik, është se më 30 qershor në Greqi do të zhvillohet provimi i maturantëve që kërkojnë të futen në universitet, ka deklaruar zëdhënësi i qeverisë greke Dimitris Tzannakopuolos.

Mandati aktual i qeverisë Tsipras përfundonte në tetor, por humbja në zgjedhjet e Parlamentit Evropian bëri që Kryeministri grek të kërkonte shpërndarjen e parlamentit dhe mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme.
Skip to toolbar