Braçe: Plani i Lulit për biznesin e vogël, i fal oligarkëve 13.4 miliardë lekë

AKTUALITET


Një ditë më parë Lulzim Basha u kërkoi ish deputetëve demokratë që të takojnë sa më shumë përfaqësues biznesesh në ditët në vijim. Por të mërkurën zëvendëskryeministri Erion Braçe i kërkon Bashës të tregojë të vërtetën për planin e PD-së, për biznesin e vogël.

Braçe shkruan se përmes planit të PD-së, i dhurohen oligarkëve 13.4 miliardë lekë dhe do të thellojë ndjeshëm pabarazinë në vend.


Ai shkruan se plani i PD-së nuk ul, por rrit barrën fiskale për biznesin si dhe ul buxhetin për shkollat, qendrat shëndetësore, rrugët dhe bujqësinë.

“Thuaji që, plani yt i mësipërm, do të thotë që: buxheti të shkurtojë me 10 % transferten per sigurimet shoqërore, pra te reduktoje pensionet e 600 mijë pensionisteve me 10 %! Meqë ke urdhëruar takimin me 40 mijë biznese, thuaja keto! Thuaji qe do i zhytesh edhe me shume në #Pabarazi, do i rrënosh #TeVegjel e #TeMesem, do u marresh shpirtin e dinjitetin në emër të së djathtës tende ekstreme!”, shkruan zëvendës kryeministri Braçe.

Postimi i plotë i Erion Braçes:

FOLI LYRZIM BIZNESIT TE VOGEL, FOLI FORT; THUAJI SE SI ME PLANIN TEND PER BIZNESIN E VOGEL, JU FAL OLIGARKEVE 13. 6 MILIARDE LEKE OSE 124 MILION DOLLARE! THUAJI QE ME KETE PLAN DO ZHYSESH FORT #TEVEGJLIT E #TEMESMIT! THUAJI QE ME KETE PLAN DO THELLOSH #POLARIZIMIN #PAAAABAAAARAAAAZIIIIINEEEEEE!

Foli Lyrzim #BiznesitteVogel e thuaji te verteten, si do mbeshtesesh #Oligarket! Thuaje nje here te vetme te verteten; Thuaji qe, Plani yt, nuk redukton, por perkundrazi e rrit barren fiskale/tatimin per 90 000 #BizneseteVogla me xhiro deri 14 milion leke, per 328 milion leke #MeShume ne vit!

Thuaji qe, Plani yt, rreth 72 000 #BizneseveteVogla me xhiro 0-5 milion leke ne vit-sot paguajne ZERO leke takse, ju vendos tatim 0,5% te xhiros, pra ju rrit barren fiskale mesatarisht me 20 000 leke ne vit, secilit, dyqan ne dyqan. Thuaji qe, Plani yt, i ule #TatimFitimin #BiznesitteMadh, #OLIGARKEVE nga 15 % ne 9 %; I heq buxhetit per #Shkolla, #QendraShendetesore, #Rruge, #Bujqesine etj dhe, Stermbush xhepat e #Oligarkeve me plot 13,6 miliard leke;

Thuaji qe, Plani yt i mesiperm, do te thote qe: buxheti te shkurtoje me 10 % transferten per sigurimet shoqerore, pra te reduktoje pensionet e 600 mije pensionisteve me 10 %! Meqe ke urdheruar takimin me 40 mije biznese, thuaja keto! Thuaji qe do i zhytesh edhe me shume ne #Pabarazi, do i rrenosh #TeVegjel e #TeMesem, do u marresh shpirtin e dinjitetin ne emer te se djathtes tende ekstreme!

Ndaj do na kesh perballe Lyrzim! Tek populli pa diskutim! Kemi bere shume deri tani; Tatimi 0 dhe 5% per #BiznesineVogel deri ne 14 milione leke xhiro ne vit eshte njeri, me i miri sherbim per #TeVegjlit e #TeMesmit; Kemi bere edhe gabime, do duhet te korrigjojme patjeter! Por me Ju as qe krahasohemi, Ju su shohim kund, #JUNUKJENI!

View this post on Instagram

FOLI LYRZIM BIZNESIT TE VOGEL, FOLI FORT; THUAJI SE SI ME PLANIN TEND PER BIZNESIN E VOGEL, JU FAL OLIGARKEVE 13. 6 MILIARDE LEKE OSE 124 MILION DOLLARE! THUAJI QE ME KETE PLAN DO ZHYSESH FORT #TEVEGJLIT E #TEMESMIT! THUAJI QE ME KETE PLAN DO THELLOSH #POLARIZIMIN #PAAAABAAAARAAAAZIIIIINEEEEEE! Foli Lyrzim #BiznesitteVogel e thuaji te verteten, si do mbeshtesesh #Oligarket! Thuaje nje here te vetme te verteten; Thuaji qe, Plani yt, nuk redukton, por perkundrazi e rrit barren fiskale/tatimin per 90 000 #BizneseteVogla me xhiro deri 14 milion leke, per 328 milion leke #MeShume ne vit! Thuaji qe, Plani yt, rreth 72 000 #BizneseveteVogla me xhiro 0-5 milion leke ne vit-sot paguajne ZERO leke takse, ju vendos tatim 0,5% te xhiros, pra ju rrit barren fiskale mesatarisht me 20 000 leke ne vit, secilit, dyqan ne dyqan. Thuaji qe, Plani yt, i ule #TatimFitimin #BiznesitteMadh, #OLIGARKEVE nga 15 % ne 9 %; I heq buxhetit per #Shkolla, #QendraShendetesore, #Rruge, #Bujqesine etj dhe, Stermbush xhepat e #Oligarkeve me plot 13,6 miliard leke; Thuaji qe, Plani yt i mesiperm, do te thote qe: buxheti te shkurtoje me 10 % transferten per sigurimet shoqerore, pra te reduktoje pensionet e 600 mije pensionisteve me 10 %! Meqe ke urdheruar takimin me 40 mije biznese, thuaja keto! Thuaji qe do i zhytesh edhe me shume ne #Pabarazi, do i rrenosh #TeVegjel e #TeMesem, do u marresh shpirtin e dinjitetin ne emer te se djathtes tende ekstreme! Ndaj do na kesh perballe Lyrzim! Tek populli pa diskutim! Kemi bere shume deri tani; Tatimi 0 dhe 5% per #BiznesineVogel deri ne 14 milione leke xhiro ne vit eshte njeri, me i miri sherbim per #TeVegjlit e #TeMesmit; Kemi bere edhe gabime, do duhet te korrigjojme patjeter! Por me Ju as qe krahasohemi, Ju su shohim kund, #JUNUKJENI!

A post shared by Erion Brace (@erionbrace) on
Skip to toolbar