Vjedhja e veprave të artit/ 20 mijë euro një ikonë: Si shiteshin statujat e vjedhura në parqe arkeologjike

AKTUALITET


10 deri 20 mijë euro i shisnin Pëllumb Leka dhe Emanuel Çaço, veprat e artit që vidhnin nga parqet arkeologjike në vendin tonë.

Sipas policisë, të dyshuarit ua shisnin statujat dhe ikonat shtetasve të huaj nga Italia, Greqia dhe Mali i Zi.


Ato ranë në pranga këtë fundjavë, në vendin e quajtur “Bishti i Zhurit” në Rrogozhinë. Në makinë iu gjetën 13 statuja dhe ikona të madhësive dhe formave të ndryshme
Skip to toolbar