Ambasada Amerikane: Dhuna është thelbësisht jodemokratike

POLITIKË


Ambasada Amerikane ka reaguar ndaj dhunës së ushtruar nga protestuesit me molotov dhe kapsolla në drejtim të policisë dhe institucioneve. Ambasada thotë se dhuna bie ndesh me demokracinë që opozita kërkon të vendosë.

“Ambasada e SHBA dënon dhunën e pranishme gjatë protestës së sotme. Objektivi i deklaruar i opozitës për ta bërë demokracinë e Shqipërisë më të fortë shkon kundër dhunës që është duke u ushtruar nga protestuesit. Dhuna është thelbësisht jodemokratike dhe duhet të ndalojë. Drejtuesit e protestës kanë përgjegjësinë të nxisin qetësi. Iu bëjmë thirrje të gjitha palëve që të tregojnë vetëpërmbajtje.” – thuhet në deklaratë

Skip to toolbar