Ambasada e SHBA thirrje qytetarëve të saj t’i shmangen protestave


Ambasada Amerika u ka bërë thirrje qytetarëve të saj të ruhen dhe t’i shmangen protestave të opozitës.

Ambasada thotë se protestat kanë prirje të bëhen të dhunshme dhe të përdorën armë luftarake si molotov.


Mesazhi i Ambasadës Amerikane

Pikat që duhet të shmangen:

Ndërtesa e Parlamentit (Tiranë)

Zyra e Kryeministrit (Tirana)

Ndërtesa të tjera qeveritare (Në të gjithë vendin)

Rrugët kryesore në të gjithë vendin

Demonstrata të përsëritura pritet të ndodhin në të gjithë Shqipërinë për një periudhë të pacaktuar kohore, me mundësinë që të bëhen të dhunshëm. Datat e sakta dhe kohëzgjatja e këtyre demonstratave janë të panjohura.

Demonstrimet e kohëve të fundit kanë përfshirë dhunën, disa demonstrues kanë përdorur pajisje shpërthyese dhe molotov. Forcat e sigurisë janë përgjigjur me ujë dhe gaz lotsjellës për të shpërndarë turmat.

Personeli i Ambasadës së SHBA-së ju drejtohet që të shmangni të gjitha pikat e grumbullimit dhe vendet ku demonstratat janë të pashmangshme ose të vazhdueshme. Shmangni grumbullimet e mëdha dhe vendet ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi.

Monitoroni mediat për përditësime.

Jini të vëmendshëm për mjedisin që iu rrethon.

Mbani një profil të ulët.
Skip to toolbar