Asgjë s’ka ndryshuar. BE e thotë qartë: Shqiptarët udhëtojnë pa viza

Më të fundit


Megjithëse parlamenti holandez propozoi që Shqipërisë t’i kthehet regjimi i vizave, ambasadori i BE-së në Tiranë, Luigi Soreca ka sqaruar njëherë e mirë se asgjë s’ka ndryshuar dhe se shqiptarët do të vazhdojnë të udhëtojnë pa viza.

Madje, Soreca ka theksuar se Shqipëria i ka plotësuar të gjitha kërkesat në lidhje me vizat dhe se qeveria holandeze nuk është shprehur qartë.


“Asgjë nuk ka ndryshuar deri në këtë moment, vijon udhëtimi pa viza në zonën Shengen. Më lejoni që të them që kemi ftuar qeverinë shqiptare që të rrisë bashkëpunimin me Holandën për emigracionin e pa ligjshëm dhe lufta kundër krimit. Udhëtimi pa viza është një arritje fantastike për Shqipërinë, që do të thotë ka pasur një progres që prej vitit 2010. Ju e dini që kam qenë në krye të këtij procesi dhe jam i sigurt që Shqipëria do të marrin masat e duhura që të ruhet kjo arritje fantastike”, është shprehur ambasadori i Bashkimit Europian në Shqipëri, Luigi Soreca. 
Skip to toolbar