Zbutet Vuçiç: Nuk thashë se Serbia do të ndërhyjë ushtarakisht

AKTUALITET


Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç ka zbutur tonet duke thënë se nuk ka përmendur se Serbia do të ndërhyjë ushtarakisht në Kosovë, por vetëm s’e do të mbrojë popullin serb.

Një ditë më parë, ndërsa policia e Kosovës ndërmori një operacion për arrestimin e disa zyrtarëve të korruptuar, mes tyre dhe shtetas serb, Vuçiç dha urdhër që ushtria e Serbisë të ishte në gatishmëri.


Por sipas Vuçiç, qëllimi i Serbisë është të mbrojë paqen.

“Nuk thashë se Serbia do të ndërhyjë ushtarakisht,  thashë se Serbia është e gatshme të mbrojë popullin e saj, të mos shtohen  fjalë që nuk i kam thënë, nuk do të luftojmë, mbajmë paqen me çdo kusht dhe kjo është shumë e rëndësishme  nëse dikush mendon se mund të bëjë një masakër kundër popullit tonë, nuk përmenda asnjë ndërhyrje, ju i përmendët ato”, u përgjigj Vuçiç, raporton Tanjug.

“Do të kemi sjellje tjetër ndaj dialoguesve shqiptarë dhe ndaj atyre të cilët në fillim s’u lajmëruan (në telefon)’. Nisën të kujtohen kur e kuptuan se qëllimi ynë për të mbrojtur popullin tonë ishte serioz”, shtoi më pas Vuçiç.
Skip to toolbar