“Enveri mburrej se ishte diktator”

POLITIKË


Ish mjeku i Enver Hoxhës, Isuf  Kalo tha në ‘Real Story’ se Enveri e kishte krenari dhe mburrej me faktin që ishte diktator. Ai tha se nuk e mendonte dhunën dhe spastrimin si krim apo vrasje , por një mjet të nevojshme që diktatura ta lejonte për të arritur ‘qëllimet e partisë’

Enver Hoxha pranonte dhe mburrej se ishte diktator. Ai krenohej me të. Dhunën e mendonte si një mekanizëm të nevojshme të një regjimin diktatorial për të arritur atë që partia apo ai vetë synonte.” tha Kalo


Isuf Kalo shtoi se Enveri dyshonte tek të gjithë dhe për çdo gjë, por vetë nuk e ka ndjerë asnjëherë dyshimin mbi veten. “Unë kam mjekuar diktatorin, jo diktaturën. Ai dyshonte por unë nuk jam ndjerë i dyshuar. Ai më ka besuar.”
Skip to toolbar