Gati projekti i Aeroportit të Vlorës. Prezantohet të hënën

AKTUALITET


Kryeministri Edi Rama ka njoftuar pasditen e të dielës, se është përfunduar hartimi i projektit për Aeroportin Ndërkombëtar të Vlorës. Lajmin, kreu i qeverisë, e ka dhënë në Facebook, duke treguar fillimisht se negociatat me konsorciumin që shprehu interes për ndërtimin e Aeroportin e Vlorës, dështuan.


“Gati projekti për Aeroportin Ndërkombëtar të Vlorës. Pas negociatave tejzgjatura, por si përfundim të pasuksesshme me konsorciumin që shprehu interes për realizimin e Aeroportit Ndërkombëtar të Vlorës, u angazhuam drejtëpërdrejt në bërjen e projektit për të mos humbur tjetër kohë të çmuar”, shkruan Rama.

Më tej, ai ka sqaruar se projekti për aeroportin e Vlorës është bërë nga studio e famshme ARCHEA, që sipas Kryeministrit, projekti është ambicioz dhe me standarde të larta teknike dhe arkitektonike. “Falë një pune voluminoze në bashkëpunim me një skuadër ndërkombëtare ekspertësh nën drejtimin e studios së famshme ARCHEA, kemi në dorë një projekt ambicioz të standarteve më të larta teknike e arkitektonike. Për më shumë nesër në Vlorë në prezantimin e projektit, tek “Tre Racat”, 17.00”, shkruan Rama.

Aeroporti i Vlorës ka qenë një premtim i hershëm i Kryeministrit Rama, ku fillimisht inters shprehën kompani turke për ndërtimin e tij. Megjithatë, gjërat nuk shkuan si duhet dhe aeroporti i Vlorës nuk nisi të ndërtohej, ndërsa tani, Rama jep lajmin e shumëpritur për qytetarët e Vlorës dhe jugut të vendit, për ndërtimin e Aeroportit Ndërkombëtar të Vlorës.

GATI PROJEKTI PER AEROPORTIN NDERKOMBETAR TE VLORES😁• Pas negociatave tejzgjatura, por si përfundim të pasuksesshme me…

Gepostet von Edi Rama am Sonntag, 15. September 2019