Hahn: Rekomandimin për Shqipërinë e pres para verës

POLITIKË


Komisioneri për Zgjerim i Bashkimit Evropian, Johannes Hahn në një intervistë për Radio Evropa e Lirë, ka shprehur besimin e tij se BE do të marrë një vendim pozitiv për Shqipërinë për hapjen e negociatave. I pyetur nëse ky vendim do të vijë në tetor, Hahn tha se ai beson se vendimi do të merret para verës.

 “Jam i fokusuar për të arritur një vendim të BE-së para verës. Sepse ky është qëllimi ynë. Ne do ta paraqesim raportin tonë pas dy javësh dhe me siguri do të japim një rekomandim pozitiv”, u shpreh Hahn.


Ndërkohe, pyetur për kërkesen e Holandës për pezullimin e liberalizimit të vizave për Shqipërinë, Hahn theksoi se nuk ka nisma nga vendet anëtarë për të ndërmarrë këtë hap.
Skip to toolbar