Italia rezolutë për hapjen e negociatave për Shqipërinë

AKTUALITET


Italia mbështet integrimin e Shqipërisë në BE dhe këtë mbështetje e ka shprehur me hapa konkret duke miratuar një rezolutë në Parlamentin italian që kërkon çeljen e negociatave me Shqipërinë.

Lajmi u bë i ditur nga vetë kryetari  i Kuvendit të Shqipërisë Gramoz Ruçi, i cili falënderoi homologun e tij italian Roberto Fico. Ruçi e konsideroi Italinë një fqinj të çmuar dhe partner i fuqishëm për Shqipërinë, marrëdhëniet mes të cilave sa vijnë edhe forcohen.


“Mirënjohje për Rezolutën në mbështetje të negociatave. Italia, fqinj i çmuar dhe partner i fuqishëm. Të bindur për mbështetjen e Italisë në KE në tetor”, ka thënë Ruçi.

Në tetor pritet që BE të vendos për çeljen ose jo të negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Në raportin e Komisionit Europian theksohet se Shqipëria i ka përmbushur të gjitha detyrimet e saj, duke rekomanduar hapjen e negociatave.
Skip to toolbar