Karuseli ngjan me “Swastikan” naziste, mbyllet parku në Gjermani

AKTUALITET


Një karusel i vendosur në një park zoologjik, është mbyllur për vizitorët, pasi gjatë kohës që ai rrotullohej në ajër, krijonte imazhin  e “Swastika”, simboli famëkeq nazist. Parku ndodhet në qendrën Loffingen afër Freiburg, ndërs karuseli i pagëzuar “Eagle Fly”, është hapur për vizitorët vetëm dy javë më parë.

Sipas raportimeve të mediave, u desh një video e shpërndarë në rrjetet sociale, për të kuptuar se platforma gjatë kohës që bënte rrotullime në ajër, kishte ngjashmëri të mëdha me simbolim famëkeq nazist. Një zëdhënës i parkut është shprehur se askush nuk e vuri re ngjashmërinë e diskutueshme të karuselit, deri sa u publikuan pamjet.

Rudiger Braun, pronari i parkut argëtues “Tatzmania”, shpjegoi se kishin folur me prodhuesin e karuselit, dhe është rënë dakord që prodhuesi të heq një nga kokat e diskutueshme, ku nga katër që janë aktualisht, të mbetet me tre shqiponja. Kështu, sipas pronarit të parkut problemi është vënë nën kontroll.

Gjermania e ka të ndaluar me ligj shfaqjen e simboleve naziste, apo çdo që lidhet me një nga periudhat më të errëta të historisë gjermane. Për këtë arsye, pronarët e parkut, për të mos shkaktuar polemika, kanë vendosur që të bëjnë ndryshime në objektin e tyre argëtues për qytetarët.Skip to toolbar