Lajçak jep detaje për vizitën në Kosovë: Propozova një agjendë për takim në Bruksel

KOSOVA


Emisari i BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, ka folur për vizitën e fundit në Kosovë, ku është takuar me zëvendës kryeministrin, Besnik Bislimi dhe liderët e partive opozitare.

Lajçak ka shkruar se me zëvendës kryeministrin Bislimi ka diskutuar për çështjet urgjente të pazgjidhura që kanë të bëjnë me dialogun. Emisari i BE-së tha se objektivi ishte vendosja e bazave për një takim të ardhshëm mes dy kryenegociatorëve.


Ai bëri të ditur se ka propozuar një agjendë për takim të ardhshëm, ku fokusi do të jetën “arritja e përparimit të menjëhershëm në zbatimin e Marrëveshjes dhe gjetjen e zgjidhjeve të qëndrueshme për situatën sfiduese në Veri”.

“Jam kthyer nga Kosova, ku kam udhëtuar për të përcjellë vizitën e fundit me emisarët diplomatikë të Francës, Gjermanisë, Italisë dhe Escobar dhe takimin e fundit me liderët evropianë në Bruksel. U takova me zëvendëskryeministrin Bislimi për të diskutuar çështjet urgjente të pazgjidhura që kanë të bëjnë me Dialogun.

Objektivi ynë ishte të vendosnim bazat për një takim të ardhshëm të Kryenegociatorëve, i cili do të zhvillohet së shpejti. Unë propozova një agjendë të drejtpërdrejtë për takimin e ardhshëm në Bruksel, në përputhje me pritshmëritë e përcjella nga liderët evropianë. Fokusi parësor do të jetë në arritjen e përparimit të menjëhershëm në zbatimin e Marrëveshjes dhe gjetjen e zgjidhjeve të qëndrueshme për situatën sfiduese në rajonin verior të Kosovës.

Krahas diskutimeve të mia me zëvendëskryeministrin, kam informuar edhe shefat e misioneve diplomatike të BE-së me seli në Kosovë.U takova me gjeneralmajor Ulutas, komandantin e misionit të KFOR-it të NATO-s. Biseda jonë u rrotullua rreth situatës së sigurisë në veri të Kosovës dhe unë i ofrova atij një përditësim gjithëpërfshirës mbi Dialogun dhe negociatat e ardhshme.

Unë jam mirënjohës për bashkëpunimin tonë produktiv. Vizitën time e përfundova me një takim me përfaqësuesit e partive opozitare kosovaro-shqiptare. Ne patëm diskutime interaktive për zhvillimet e fundit, si dhe për rrugën përpara në dialog dhe për rrugën e Kosovës në Bashkimin Evropian”, shkroi Lajçak në një postim në Facebook.
Skip to toolbar