“Më qëllonin të bëhesha ushtar dhe të luftoja!” Zbardhet dëshmia e Alvin Berishës

AKTUALITET


Alvin Berisha ka folur për herë të parë në lidhje me torturat dhe tmerret që kaloi në Siri me xhihadistët e ISIS. Edhe pse tha vetëm pak fjalë mjaftojnë për të kuptuar jetën e vështirë që vogëlushi kaloi për 5 vite në duart e xhihadistëve. Dëshmia e tij u publikua nga “La Stampa”, ku shkruhet se Alvini dhunohej që të bëhej ushtar dhe se e detyruan të fliste vetëm arabisht.


Ata më mësonin të bëja luftë. Gjithmonë më qëllonin dhe më bërtisnin se duhet të bëhesha ushtar. Më detyruan të flas vetëm në arabisht”, ka thënë Alvini. “La Stampa” shkruan se Alvini nuk e kujton më italishten dhe flet shumë pak shqip.

Alvini nuk e kujton fare italishten. Ai e kishte të ndaluar ta fliste atë gjuhë dhe gjithë kohës është stërvitur dhe dhunuar fizikisht që të bëhej një ushtar i ISIS. Edhe emri i tij u ndryshua nga xhihadistët e ISIS, në Jusuf. Alvini ka kujtuar vetëm pak shqip, teksa iu ka thënë shpëtimtarëve të tij ‘Më ka marrë malli shumë për babanë.”

Alvini u bashkua me të atin dhe familjarët e tjerë mëngjesin e premtes, pas 5 vitesh në Siri, ku ishte rrëmbyer dhe çuar nga e ëma. Nëna e tij, luftëtare e ISIS, u vra në një sulm të armatosur duke e lënë Alvinin vetëm në mëshirë të fatit. Që pas vdekjes së saj, Alvin Berisha përfundoi në kampin e tmerrshëm “Al Hol” në Siri, prej të cilit shpëtoi më 7 nëntor 2019.