Përjashtini i Kamzës, FSHF bën sqarimin e rëndësishëm për ekipet e ligave inferiore!

SPORT


Përjashtimi i Kamzës nga kampionati pas akteve të dhunës të disa muajve më parë dhe zbirtja e saj në Kategorinë e Dytë, krijoi një polemikë të re sa i përjet ngjitjes së ekipit që do të ngjitet në Kategorinë e Parë.

Federata Shqiptare ka bërë një sqarim publik lidhur me ekipin që do të ngjitet nga Kategoria e Dytë në të parën, me qëllim që t’i lirojë vendin ekipit të Kamzës, që zbret direkt nga Superliga.


Sipas rregullores, në dy grupet e Kategroisë së Parë zbresin direkt dy ekipet që renditen në vendin e fundit në dy grupet përkatëse. Ndërsa ekipet e parafundit në Grupin A dhe B, zhvillojnë ndeshje Play-off me dy ekipet që mbajnë përkatësisht vendin e dytë në grupin A dhe B të Kategorisë së Dytë.

Dy ekipet humbëse të këtyre ndeshjeve, sipas Federatës Shqiptare të Futbollit, do të zhvillojnë dhe një ndeshje finale mes tyre, për ekipin e tretë që ngjitet ose mbijeton në Kategorinë e Parë.

Ja njoftimi i FSHF-së:

“Sektori i Garave në Federatën Shqiptare të Futbollit, në ineterpretim të rregullores së aktivitetit, dëshiron t’ju informojë në lidhje me skuadrën e cila do të plotësojë numrin e klubeve në Kategorinë e Parë për sezonin 2019-2020”.

“Dy ekipet që humbasin ndeshjet play-off do të zhvillojnë një ndeshje finale midis tyre për të përcaktuar skuadrën e tretë që do të qëndrojë ose ngjitet në Kategorinë e Parë”.
Skip to toolbar