Shpërthimi i kontrolluar i bombës shkatërron një lagje e tërë

BOTA


Forcat ushtarake britanike kanë bërë një shpërthim të kontrolluar të një bombe të Luftës së Dytë Botërore, por që në fakt la të tmerruar banorët e një lagje të tërë në Londër.

Edhe pse u morën masa duke u evakuuan 1500 banorë dhe u vendos perimetri i sigurisë, sërish shpërthimi dhe forca e tij u dëgjuan mbi 12 km larg duke shkatërruar të gjitha dritaret dhe makinat që ndodheshin rreth zonës.


Në shumë raste bomba të tilla merren dhe hidhen në një vend të largët, por në rastin e bombës së gjetur në një ndërtesë në Kingston, në jug-perëndim të Londrës nuk u veprua në këtë mënyrë.

Banorët e tmerruar thanë se ndjenin muret e shtëpive të tyre të dridheshin, ndërsa e përshkruan skenën si ‘apokaliptike’. Nëse një shpërthimi i tillë ndodhi gjatë një mënyrë të kontrolluar nga forcat ushtarake, çfarë pritej të ndodhte nëse shpërthimi i tij do të ishte i pakontrolluar.
Skip to toolbar