A e urdhëroi Putin vrasjen e kundërshtarit Alexei Navalny? Ja çfarë zbulon inteligjenca amerikane

BOTA


Vdekja e Alexei Navalny ka të ngjarë të mos jetë urdhëruar nga Vladimir Putin, sipas një raporti të Wall Street Journal. Pavarësisht rrethanave të dyshimta të vdekjes së ikonës së opozitës ruse, raporti thekson se Putini mund të mos ketë pasur qëllim që Navalny të vdiste në atë moment.

Raporti, duke cituar “njerëz me njohuri për këtë çështje”, vë në dukje se disa agjenci të inteligjencës amerikane, duke përfshirë CIA-n, Zyrën e Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare dhe njësinë e inteligjencës të Departamentit të Shtetit, ndajnë të njëjtën qasje.


Sipas raportit, disa vende mbeten të kujdesshme nëse Putini ishte i përfshirë drejtpërdrejt në vdekjen e Navalny. Në një sistem qeverie të kontrolluar si Rusia e Putinit, është e dyshimtë që Navalnyt t’i ndodhte diçka pa dijeninë e presidentit.

Megjithatë, aleatët e Navalny insistojnë se vdekja e tij ishte urdhëruar nga Kremlini. Në një deklaratë, Leonid Volkov, një aleat i vjetër i Navalny-t, e hodhi poshtë qasjen e inteligjencës amerikane si naive.

Navalny ishte kritiku më i ashpër i Putinit. Aleatët e tij, të cilësuar si ekstremistë nga autoritetet, akuzuan Putinin për vrasjen e tij dhe kanë thënë se do të paraqesin prova për të mbështetur pretendimet e tyre.

Vdekja e Alexei Navalny në shkurt në një koloni penale të Arktikut shkaktoi një valë të re sanksionesh që synonin ekonominë e Rusisë, hodhi poshtë negociatat delikate për shkëmbimin e të burgosurve midis Rusisë dhe Perëndimit dhe shkaktoi kaos në opozitën e Rusisë.
Skip to toolbar