Ambasada Amerikane apel opozitës: Protestoni pa dhunë

Më të fundit


Ambasada Amerikane i ka bërë thirrje sot opozitës që në protestën e nesërme të mos ketë veprime të dhunshme. Në një mesazh të postuar në Facebook, Ambasada thekson se është e paligjshme dhe jo demokratike të kryesh akte dhune dhe të shkatërrosh pronën publike.

“E drejta për t’u përfshirë në protesta paqësore është një e drejtë themelore demokratike. Përgjatë muajve të fundit, pjesa më e madhe e pjesëmarrësve kanë ushtruar të drejtën e tyre për të protestuar paqësisht. Megjithatë, në çastin kur një protestë paqësore njolloset nga një akt dhune, qoftë edhe nga një individ, qëllimi demokratik i protestës kompromentohet. Është e paligjshme dhe jo demokratike të kryesh akte dhune, përfshirë edhe shkatërrimin e pronës. Iu bëjmë thirrje të gjithë personave të përfshirë në protestën e së shtunës që të refuzojnë dhunën për të siguruar një protestë paqësore dhe konstruktive”, bën thirrje Ambasada e SHBA-së në Tiranë.

Skip to toolbar