Ashton: Ndërkombëtarët kanë rolin kyç në marrëveshjen Serbi-Kosovë

Më të fundit


Ish shefja e diplomacisë europiane, Catherine Ashton ka folur lidhur me marrëdhëniet mes Beogradit dhe Prishtinës. Ashton ka vënë theksin tek roli i ndërkombëtarëve në normalizimin e marrëdhënieve Serbi-Kosovë në mënyrë që të dy shtetet të lëvizin para.

“Mbështetja ndërkombëtare, veçanërisht nga Europa, është e rëndësishme në mënyrë që të dyja palët të fitojnë besimin dhe të lëvizin përpara. Arritja e marrëveshjes është vetëm fillimi. Zbatimi dhe ekzekutimi i vendimeve kërkojnë burime, dhe komuniteti ndërkombëtar duhet të ndihmojë.” – tha Ashton


Ashton e cila ka qenë edhe negociatorja mes dy shteteve e vendosur nga BE, tha se arritja e një marrëveshje në 2013 ka qenë e vështirë, por dy ish-kryeministrat e atëhershëm të Kosovës dhe të Serbisë, Hashim Thaçi dhe Ivica Daçiç, ishin të vendosur për të çuar përpara negociatat e tyre.
Skip to toolbar