BE dhe BERZH i japin Shqipërisë 100 milionë euro për turizmin

Më të fundit


Kryeministri Edi Rama ka prezantuar sot në kryeministri projektin më të fundit në bashkëpunim me BE dhe BERZH të cilët do të japin një kontribut prej 100 milionë eurosh për zhvillimin e turizmit në Shqipëri. Rama tha se ky investim është shprehje e besimit të institucioneve ndërkombëtare te qeveria shqiptare.

“Shprehje të besimit e vlerësimit tek strategjia e përzgjedhur prej qeverisë shqiptare përmes rilindjes urbane”, tha Rama.  “Projekti që lançojmë sot si një projekt i përbashkët mes BE-së dhe BERZH përbën jo vetëm shifër 100 mln euro por mbi të gjitha në përmbajtjen e vet një arsye më shumë për të vlerësuar rolin dhe kontributin e jashtëzakonshëm në vendin tonë të këtyre dy forcave. Kjo marrëveshje e re e cila do t’i shkojë si një mbështetje më shumë programit tonë transformues të turizmit në Shqipëri është edhe një shprehje kuptimplotë e vlerësimit dhe besimit të këtyre institucioneve tek rruga dhe strategjia e përzgjedhur prej nesh përmes rrugës së rilindjes urbane dhe asaj urbane”, theksoi kryeministri i cili bëri të ditur se Shqipëria do të vazhdojë të rrisë numrin e turistëve të huaj edhe gjatë këtij sezoni turistik.

Skip to toolbar