Bursa Shqiptare e Energjisë nis operimin / Kim: Do të thotë integrim ekonomik në Evropë

Më të fundit


Bursa Shqiptare e Energjisë ka nisur operimin përmes ankandit të parë të tregut të ditës në avancë. ALPEX është bursa e dytë operacionale në gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor.

E pranishme në akitivitetin e nisjes së operimit të Bursës Shqiptare të Energjisë ka qenë edhe Ambasadorja e SHBA-së, Yuri Kim e cila është shprehur se ky është një hap i rëndësishëm për vendin, për zhvillimin strategjik, për stabilitetin për prodhimin e energjisë si dhe për integrimin e Shqipërisë në Europë.


Yuri Kim: Kjo është një gjë e madhe dhe e rëndësishme. Para së gjithash është e rëndësishme sepse ndodhemi në çast të rëndësishëm në zhvillimin e strategjik të Shqipërisë dhe vendin e saj në Evropës. Kjo ka të bëjë me të krijuarit e rrethanave që Shqipëria dhe rajoni të kenë stabilitet në furizimin me energji dhe çmimin e saj. Ka të bëjë gjithashtu me investime dhe kompanitë nga e gjithë bota ta shohin Shqipërinë si vend për të investuar. E treta ka të bëjë me integrimin brenda Ballkanit Perëndimor dhe Ballkani Perëndimor që integrohet brenda BE. Me këtë projekt, do të thotë integrim ekonomik në Evropë. Shqipëria do të ketë më shumë mundësi për t’u bashkuar me tregjet elektrike të vendeve fqinje.

SHBA kanë qenë krenare për të mbështetur ALPEX-inShqipërinë duam ta shohim partnerin tonë duke përkrahur lidhje më të ngushta me BE. Ky bashkim tregu do të integrojë Shqipërinë në energjinë elektrike evropiane. SHBA po punojnë për të transformuar tregjet e energjisë së Shqipërisë për konkurrim me tregjet evropiane. Do të ketë më shumë furnizim dhe çmime më të mira. Lidhja e tregut Shqipëri-Kosovë do t’i ndihmojë vendet në bashkimin e një tregu, kjo punë do të përshpejtojë një tranzicion të energjisë për Ballkanin. Presim me kënaqësi të jemi partneri juaj, Shqipëri-Kosovë për të ju ndihmuar teksa integroheni brenda BE.
Skip to toolbar